Introductie
Ons koor
De Christelijke Oratoriumvereniging (kortweg : COV) "Soli Deo Gloria" te Sliedrecht is opgericht in 1919, toen nog als Zangvereniging. Naarmate het koor zich meer en meer ging toeleggen op de grotere Oratoriumwerken is de term "Oratoriumvereniging" toegevoegd. "Soli Deo Gloria" is aangesloten bij de:
Koninklijke Christelijke Zangersbond

Dirigent
Sinds september 2015 staat het koor onder leiding van dirigent Danny Nooteboom.
Repertoire
Tijdens concerten laat het koor zich instrumentaal begeleiden door gerenommeerde orkesten. Sinds 1988 voert "Soli Deo Gloria" elke twee jaar de "Matthäus Passion" van Johann Sebastian Bach uit.
Naast dit grootse werk heeft het koor de afgelopen jaren vele hoogtepunten uit de oratorium-literatuur uitgevoerd, zoals: de "Messiah" van Händel, "Die Jahreszeiten" en "Die Schöpfung" van Joseph Haydn, "Elias" van Felix Mendelssohn-Bartholdy, "Ein Deutsches Requiem" van Johannes Brahms, het "Requiem" van Mozart, het "Requiem" van Gabriel Fauré, en het "Weihnachts-Oratorium" en de "Johannes Passion" van J.S. Bach.

Projectleden
“Soli Deo Gloria” maakt met enige regelmaat gebruik van de inzet van zogeheten “projectleden”. Gastleden uit de wijde omtrek draaien een aantal maanden mee tijdens de repetities en versterken het koor tijdens het concert. Het komt niet zelden voor dat projectleden na het project gewoon lid blijven.
Concerten
De concerten worden bij voorkeur gegeven in de Grote Kerk van Sliedrecht, die vanwege de goede akoestiek bij uitstek geschikt is
Naast concerten van "Soli Deo Gloria" wordt deze kerk steeds vaker gebruikt voor klassieke concerten in alle mogelijke uitvoeringen. Bovendien staat in de Grote Kerk een monumentaal orgel uit 1852 van de Deventer orgelbouwer Naber, dat onlangs geheel is gerestaureerd.
 

Mee zingen
Momenteel bestaat ons koor uit zo'n 90 leden. Wie van zingen houdt is van harte welkom als lid van ons koor. Vooral mannen (zowel tenoren als bassen) kunnen we goed gebruiken.

Het koor repeteert elke woensdagavond van 19:45 uur tot 22:00 in het CJMV-gebouw, Stationsweg 29 te Sliedrecht. De eerste woensdag van de maand beginnen we met stemvorming. Voor verder inlichtingen kunt u mailen naar: info@cov-solideogloria.nl, inschrijving
Leden van het bestuur zijn:
Voorzitter en secretariaat
Piet Bezemer,
078-6156205
Penningmeester
Anneke Lubbers,
06-11649791
Ons rekening nummer is:
NL31 RABO 0359 3026 29
tnv Soli Deo Gloria te Sliedrecht.