André de Jager
André de Jager studeerde bij Jan Bonefaas in de Grote Kerk te Gorinchem (improvisatie), bij Ben van Oosten in de Grote Kerk te Den Haag (literatuur) en bij Sophie-Véronique Cauchefer-Choplin in de Saint-Sulpice te Parijs (improvisatie en literatuur). In mei 1998 volgde André de Jager een masterclass interpretatie en registratie bij de Parijse organist Jean Guillou.

In 1979 en 1980 was André eerste prijswinnaar op het Nationale Orgelconcours te Elburg.Sinds 1976 geeft André concerten in binnen- en buitenland (o.a. in de Notre-Dame te Parijs en in de Hohen Dom te Passau), verleent hij zijn medewerking aan CD-, radio-, TV- en DVD-opnamen, geeft orgel- en muziektheorielessen en componeert hij voor orgel, koor, solozang en instrumentale muziek.

Bij diverse platenmaatschappijen, o.a. “O.G.W. records” te Nieuwegein en “De Bazuin” te Putten zijn diverse CD’s van zijn hand verschenen (orgel, orkest, koor en instrumentaal).
Tevens is hij demonstrateur bij “Domus-orgels” in Nederland.

André de Jager is hoofdorganist op het Blank-orgel (1976) in de Bethlehemkerk te Papendrecht.

Naast veel koor- en instrumentale muziek behoren tot zijn belangrijkste composities: 5 orgelsymfonieën, 24 Pièces en forme libre voor orgel, 2 cantates, een Requiem en Psalm 43 voor koor en orkest.

  • Vanwege zijn verdiensten voor de franse orgelmuziek werd André de Jager door de Société Académique d’éducation et d’encouragement "Arts, Sciences, Lettres" te Parijs op 1 april 2007 onderscheiden met een Bronzen Medaille en op 14 juni 2014 met een Zilveren Medaille.

  • Namens het hoofdbestuur van de PKN-kerk in Nederland is op 16 januari 2010 aan André de Jager toegekend het Draaginsigne in Zilver wegens het vervullen van de functie van kerkorganist gedurende 25 jaren.

  • Vanwege zijn vele verdiensten in de muziek, zowel in binnen- als in buitenland, is André de Jager op 16 januari 2010 koninklijk onderscheiden en werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje- Nassau.

  • Op 20 februari 2016 is André de Jager benoemd tot Stadsorganist van Papendrecht