Elise van Es
Elise van Es (1991) studeerde in Nederland bij Roberta Alexander. Sinds2013 studeert ze aan de Universität Mozarteum in Salzburg, op het moment bij Andreas Macco, waar zij in juni 2015 haar Bachelor met onderscheiding behaalde.
Zij vervolgt haar studie nu met een Master Lied & Oratorium bij Thérèse Lindquist. Daarnaast werd zij gecoacht door Katharine Goeldner.
Ze volgde masterclasses bij o.a. Barbara Bonney, Michèle Crider, Martha Sharp, Wolfgang Holzmair en Hanna Schwarz.

Elise heeft gezongen o.l.v. Riccardo Chailly, Pablo Heras-Casado, Marc Minkowski, Andrés Orozco-Estrada, Markus Stenz, Reinbert de Leeuw, Sascha Goetzel, Arie van Beek, Roberto Benzi, Ed Spanjaard
Maakte als soliste tournees door Frankrijk, Griekenland, China, Polen en Ierland. Ze zong in Nederland meerdere wereldpremières van Griekse muziek.

Naast haar studie is zij als koorlid verbonden aan het professionele Salzburger Bachchor, waarmee ze in maart 2014 alssoliste haar debuut maakte in de Musikverein in Wenen en ook regelmatigbij de Salzburger Festspiele te zien en te horen is.
Zij zingt in het Collegium Vocale Salzburg waarmee ze recentelijk haar solodebuut maakte in het Brucknerhaus in Linz. Als freelancer is zij verbonden aan het Groot Omroepkoor.

In het seizoen 2016/2017 maakte zij onder andere haar solodebuut in de Herkulessaal in München en de Großer Saal van de Stiftung Mozarteum in Salzburg o.l.v. Hansjörg Albrecht. Verder zingt Elise in april voor het eerst de sopraansolo uit de Matthäus Passion van J.S. Bach en bereidt ze zich voor op haar eindexamen in juni 2017.